Nieuw album van Martine Dams is van een ontroerende schoonheid

“Mijn moeder was mijn allergrootste fan. Zij zou geweldig trots geweest zijn.”

Martine Dams uit Geel, de vaste zangeres van onze Kempenshows, komt op de proppen met een gloednieuw album. Ze heeft heel hard gewerkt aan die cd en het resultaat is navenant. Om te beginnen is haar stemgeluid een streling voor het oor, maar wat belangrijk is: ze zingt zinnige Nederlandstalige teksten die toch voor iedereen te begrijpen zijn.

Haar tweede album kreeg de titel Met de groeten van Martine mee en is de opvolger van ‘Raak me’, de cd die op een mum van tijd was uitverkocht. Het heeft even geduurd, vooraleer dit album er was. Om te beginnen waren er de verschrikkelijke coronajaren, waardoor het een hele tijd onmogelijk was om met 2 of 3 mensen de studio in te trekken. Maar er is nog een andere en meer dramatische reden. In de zomer van 2020 brak bij de ouders van Martine een woningbrand uit, waarbij haar moeder het leven liet.

“En plots stort heel je wereld in”, vertelt Martine zelf. “Aanvankelijk wilde ik zelfs met alles stoppen maar ik bedacht dat mijn moeder dit zeker niet zou gewild hebben. Daarom hebben we na een tijdje verder gewerkt aan de liedjes en kan ik heel tevreden zijn over het resultaat. Ik heb de cd dan ook opgedragen aan ons moeke en er een speciaal liedje voor haar opgezet: Mijn allergrootste faneen cover van André van Duin die ik tekstueel een beetje aangepast heb.

 

Het album ‘Met de groeten van Martine’  van Martine Dams is vanaf nu te koop tegen de spotprijs van 15 euro. Geef gewoon een seintje via info@kempenshows.be en wij zorgen dat de cd tot bij jou komt.